Verslag – Koningsdag 27 april 2015

Verslag – Koningsdag 27 april 2015

Op deze Koningsdag organiseerde de Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche ook deze keer weer een feest voor elk wat wils. Om 10.00 uur werd de Oranjemarkt geopend. In de Dorpsstraat en Slotlaan stonden ruim 35 kramen met allerlei artikelen. Dit jaar waren er heel veel mooie kramen te zien met veel zelf gemaakte artikelen. Tevens was een klein deel van de markt ingericht als kleedjesmakt voor de kinderen.

Om 11.15 werden de vlaggen gehesen op hoek van de Dorpsstraat en Slotlaan. Onze nationale drie kleur door de burgemeester en de Baarnse vlag dit keer door de voorzitter van de Contactcommissie. Het Wilhelmus werd weer gespeeld door een aantal mensen van Crescendo uit Baarn. Na deze plechtigheid vertrok het gezelschap per huifkar naar het Verpleeghuis Sint Elisabeth voor het vlag hijsen aldaar. Veel bewoners van het Verpleeghuis zaten heerlijk buiten en genoten ook hier van deze plechtigheid en het Wilhelmus, gespeeld door Crescendo. Tevens werden door de Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche, zoals andere jaren, prachtige rozen uitgereikt aan alle bewoners.

Hierna terug naar ons dorp en na een rondje met de huifkar door het dorp ging het gezelschap naar het dorpshuis “De Furs”voor de gebruikelijke Oranjebitter.

Om 12.30 uur gingen de kinderspelen van start. Men kon kaarten kopen voor een circuit bestaande uit: Oud Hollandse spelen, draaimolen, springkussen, ballenbak, rodeostier, rit met huifkar van stalhouderij Schaft uit Tienhoven en tot slot kreeg men nog een suikerspin.

De muziek in de middag werd gespeeld door de Eemzangers uit Baarn en het dweilorkest van Crescendo uit Baarn.

Om plm. 17.00 uur kwam er een einde aan een, ondanks de weersvoorspellingen, geweldig geslaagde dag met veel tevreden bezoekers. De organisatie, in handen van de Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche, kan terug kijken op een mooi feest.


 

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Koningsdag 2015″]

Show Buttons
Hide Buttons